Entry: 300 penduduk miskin, OKU dapat bantuan Friday, April 21, 2006300 penduduk miskin, OKU dapat bantuan

(Berita Harian 21/4/2006)

MUAR: Kira-kira 300 penduduk miskin, kurang upaya dan ibu tunggal semua kaum membabitkan tiga daerah iaitu Muar, Tangak dan Segamat menerima bantuan beras, hamper, bahan makanan dan wang tunai, di sini, kelmarin.

Bantuan sumbangan badan kebajikan N'Caring Society yang beribu pejabat di Kuala Lumpur itu disampaikan, Presidennya Dr Anna Tee pada majlis penyampaian di Dewan Sekolah Rendah Kebangsaan Cina (SRJK) Chung Hwa, Jalan Abdullah.

Turut hadir Timbalan Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri, Datuk Tan Chai Ho dan Presiden Rumah Kebajikan Annai Illam, Selangor, S Chandrasekaran.

Badan kebajikan berkenaan turut menyumbangkan kerusi roda kepada dua penduduk yang mengidap penyakit lumpuh.

Tee berkata, walaupun N'Caring Society di bawah kendaliannya bergiat di Kuala Lumpur, golongan kurang bernasib baik yang berada di luar kawasan tetap tidak dilupakan.

Katanya, melalui bantuan itu diharapkan dapat meringankan kewangan mereka yang memerlukan dan menikmati kehidupan lebih baik.

Beliau berkata, selain menghulurkan bantuan kepada penduduk miskin dan kurang upaya, persatuan turut menganjurkan pelbagai kegiatan membabitkan kanak-kanak.

"Sempena sambutan Hari Kebangsaan tahun lalu seramai 1,000 kanak-kanak di bawah usia 12 tahun menyertai program melukis bendera Malaysia sepanjang 160 meter.

"Kegiatan berfaedah seperti itu selain mendidik kanak-kanak menghargai seni dan daya kreativiti, juga mewujudkan keharmonian dalam kehidupan seharian," katanya pada majlis berkenaan

   1 comments

Pelawat
July 15, 2006   10:43 PM PDT
 
Farmasi Anis pun ada berikan kerusi roda percuma atau kerusi roda murah kepada orang yang tidak berkemampuan.

Tengok kat http://www.anispharmacy.com

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments